Terug naar alle artikelen
Opties met Printful Abonnementen
Handleiding voor beginners Handleiding voor beginners

Alles over de Printful Abonnementen: de Gratis Versie, Printful Plus en Printful Pro

Door Leestijd: 7 minuten

Kun je met de juiste tools je onderneming laten groeien? Absoluut. 

Immers, als je een chef bent en je krijgt een beter mes, dan zul je ook beter en sneller kunnen snijden. En als je een hardloper bent en nieuwe schoenen aandoet, zul je comfortabeler een snellere tijd lopen. 

Hetzelfde geldt dus ook voor webshopeigenaren: als je de juiste e-commercetools in handen hebt, bespaar je tijd en zul je veel meer plezier hebben met het ontwerpen en verkopen van je producten!


Start je eigen webshop met Printful en verdien wat extra’s!


In dit artikel kijken we naar de verschillende e-commerce tools die je kan gebruiken in onze 3 abonnementsoorten: Printful Standaard (het gratis basisplan), Printful Plus en Printful Pro. 

De handigste tools van het gratis abonnement komen aan bod, maar ik laat je ook de premium ontwerptools van Printful Plus zien en je leert meer over de socialemedia- en marketingfuncties die je krijgt met Printful Pro. 

Aan het eind van het artikel vind je een overzicht van alle abonnementen en hun effectieve hulpmiddelen. Dan kun je in één oogopslag zien welk Printful abonnement het beste voor jouw e-commerce onderneming is. 

Gratis Abonnement: alle basisbehoeften, zonder kosten

Met het basisplan van Printful heb je toegang tot alle essentiële tools die je nodig hebt om je onderneming te laten draaien: je kunt je producten ontwerpen, laten bedrukken, inpakken en verzenden zodra de bestellingen binnenkomen in je webwinkel.

Het gratis abonnement kun je koppelen met meer dan 25 e-commerceplatforms en -marktplaatsen waarop je je Printful producten kan verkopen. En dat zijn er al meer dan 300 die je kan personaliseren!

Je kan je eigen ontwerpen uploaden of ze direct creëren op de producten met onze gratis ingebouwde ontwerptool: de Design Maker

De Design Maker

Deze alles-in-één tool bevat gratis, eenvoudig te gebruiken functies waarmee je je met slechts een paar klikken een waardige artiest voelt.  

Teksttool

Met de ingebouwde tool voor teksten verander je woorden in beelden. Kies je favoriete lettertype en creëer opvallende berichten met professioneel uitziende typografie, schaduwen, bogen en nog veel meer! 

Snelle Ontwerpen

Snelle Ontwerpen zijn kant-en-klare afbeeldingen, ook wel ontwerptemplates, die je direct kan gebruiken als ontwerp voor je producten. Kies uit 2.000 opties en pas de kleuren, afbeeldingen en teksten aan om unieke designs te maken naar je eigen smaak.

Clipart

Blader door meer dan 150 categorieën of zoek wat je nodig hebt door middel van trefwoorden. Wil je planten? Die kun je krijgen. Beroemde bezienswaardigheden? Dieren met een bril? Het is allemaal mogelijk! 

Er zijn meer dan 11.000 ontwerpen waaruit je kan kiezen en elke maand voegen we meer cliparts toe aan de Design Maker, dus je hebt genoeg opties om nieuwe, unieke ontwerpen te maken. 

Tool voor patronen

Upload je eigen designs of kies uit onze clipart-afbeeldingen en klik vervolgens op Patronen in de Design Maker. Nu kun je in no-time een print met patronen creëren voor je producten met all-over print.

Prijs

Je kan direct gratis aan de slag met al deze standaard tools! Het enige wat je moet doen is je Printful-account creëren, vervolgens koppel je je webwinkel, kies je de producten die je online wilt verkopen en start je met ontwerpen met de Design Maker en de andere basisfuncties die het heeft.

Printful Plus: tools om de groei van je merk te versnellen

Printful Plus is een upgrade die zeker de moeite waard is, omdat het alles biedt wat het standaard pakket van Printful heeft plus nuttige ontwerptools  waarmee je je merk verder kan laten groeien

Met Printful Plus krijg je direct toegang tot de Custom Mockup Maker en de Achtergrond Verwijdertool: twee functies die je helpen om unieke product visuals te creëren voor je webwinkel en ook prachtige ontwerpen met een transparante achtergrond.

Custom Mockup Maker

De Custom Mockup Maker is een geavanceerde ontwerptool waarmee je unieke mockups maakt voor je webshop. Je kan duizenden vooraf ontworpen elementen combineren om zo de perfecte setting voor je producten te creëren. 

Wil je een gezellige, huiselijke sfeer creëren voor bij je product? Voeg dan meubels en planten toe aan de visuals. Of als je een meer dynamische feel  wilt overbrengen in je mockups, ga dan voor een kleurrijke achtergrond met een beetje neon.

Je kan ook gratis mockups genereren in het basisplan en die voldoen ook best prima. Maar met de Custom Mockup Maker van Printful Plus komen de mockups eruit te zien alsof je een fotoshoot met modellen en props hebt gedaan in een professionele studio. 

Achtergrond Verwijdertool

De Achtergrond Verwijdertool knipt de achtergrond van je ontwerpelementen precies af, zodat je zelf geen uren hoeft te besteden aan het weghalen van pixels van ongewilde achtergronden.  

Met Printful Plus zie je de optie om de achtergrond van je afbeeldingen te verwijderen in de toolbar wanneer je een product aan het ontwerpen bent in de Design Maker. 

Je kan elk element van van je afbeelding selecteren en de Achtergrond Verwijdertool creëert er vervolgens een transparante achtergrond voor met messcherpe precisie. 

Prijs

Je kan je aanmelden voor Printful Plus vanuit je Printful Dashboard. Ga naar Instellingen > Abonnement en kies vervolgens Printful Plus. Je kan je inschrijven voor het maandelijkse abonnement voor € 9/maand of wat geld besparen over de lange termijn door te betalen voor het jaarlijkse abonnement van € 99/jaar (er komt verkoopbelasting bij als je een factuuradres in de VS hebt). 

Wanneer je wilt kun je het abonnement weer opzeggen door terug te gaan naar de instellingen van je account. 

Weet je het nog niet zeker? Dan kun je Printful Plus ook een tijdje gratis uitproberen: er is een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat je eens goed kan kijken wat je allemaal kan doen met al die premium ontwerptools. 

Printful Pro: boost je onderneming als een pro

Printful Pro is ons meest exclusieve abonnement waarmee je toegang krijgt tot ingebouwde marketingtools en unieke ontwerpelementen waarmee je je dropshipping onderneming naar een hoger niveau kan tillen.

Printful Pro bevat alle functies van het basisplan en Printful Plus, maar je kan ook gebruik maken van tools zoals de Promo Maker, de Etsy Keyword Scout en kwaliteitsafbeeldingen zonder extra kosten, unieke clipart en gratis digitalisatie voor borduurontwerpen.  

Gratis digitalisatie voor borduurontwerpen

Met het gratis abonnement en Plus betaal je $ 6,50 digitalisatiekosten voor elk nieuw product met borduurwerk in je webwinkel. Maar met Printful Pro kun je zoveel nieuwe items met borduurwerk toevoegen als je wilt zonder extra ervoor te hoeven betalen. 

Borduurwerk raakt nooit uit de mode en als Pro-gebruiker kun je veel voordeel hebben van gratis digitalisatie en daarmee oneindig experimenteren met nieuwe ontwerpen.

Promo Maker

Creëer in een paar klikken met personaliseerbare templates voor productpromo’s op je socialemedia die de aandacht van je lezer trekken. Met de Promo Maker kun je direct vanaf je Printful-account kwalitatieve advertentievisuals maken, video thumbnails, socialemediaberichten en nog veel meer.  

Je kan zelf promotiemateriaal creëren, bewaren en downloaden. Zo maak je de promo’s precies zodanig dat ze overeenkomen met je eigen merkstijl en geef je de juiste impressie aan je (toekomstige) klanten zoals jij dat wilt.

Keyword Scout voor Etsy

De Etsy Keyword Scout helpt je om de beste Etsy keywords te vinden, zodat je kan kiezen welke het meest effectief werken voor je listings en daarmee je productzichtbaarheid verhogen. Daarnaast stelt de Keyword Scout je op de hoogte van eventuele SEO-fouten, zoals tags en afbeeldingen die nog missen.

Lees ook: Je Eigen Etsy Shop Openen [Inclusief 25 gratis productideeën om te Verkopen op Etsy]

Getty Images zonder extra kosten

Maak originele ontwerpen met onze collectie van ruim 100 miljoen premium Getty Images en afbeeldingen. Voor het basisplan en Printful Plus kost deze functie € 1 per plaatsing van een bestelling, maar met Printful Pro heb je toegang tot de hele collectie zonder dat het je extra kost.

Exclusieve ontwerpen

Naast het standaard aanbod van cliparts, geeft Printful Pro je toegang tot meer dan 480 exclusieve afbeeldingen die ons interne design team heeft ontworpen. Je kan de cliparts combineren, de kleur ervan veranderen, ze groter of kleiner maken en andere aanpassingen aanbrengen om ze precies zo te krijgen zoals jij dat wenst. 

Verzending met courierdienst

We werken samen met toonaangevende courierdiensten zoals USPS, FedEx, DPD en DHL om onze klanten de meest efficiënte ervaring met verzending te geven. Met het basisplan en Printful Plus kiezen wij automatisch de meest geschikte vervoerder voor elke bestelling gebaseerd op onze interne database.

Als Printful Pro-gebruiker heb je de mogelijkheid om de vervoerder van jouw voorkeur te kiezen voor het verzenden van bestellingen binnen Europa, de VS en Canada. In de lijst van beschikbare vervoerders kun je de bezorgdiensten van jouw voorkeur selecteren of deselecteren. Dit doe je in je Printful Dashboard > Instellingen > Verzending.

Prijs

Je kan je aanmelden voor Printful Pro vanaf je Printful Dashboard: ga naar Instellingen > Abonnement en selecteer Pro. Een maandelijks abonnement kost € 49/maand, terwijl een jaarlijks abonnement € 593/jaar is (als je een factuuradres in de VS hebt, komt hier extra verkoopbelasting bovenop). 

Je kan wanneer je wilt het abonnement opzeggen door terug te gaan naar je accountinstellingen. 

Liever eerst Printful Pro uitproberen voordat je je volledig verbindt? Begin dan nu met je gratis proefperiode van 14 dagen om de complete Pro-ervaring op te doen! 

Ontdek het beste abonnement voor je onderneming

Hieronder heb je een overzicht van onze drie abonnementen en de tools die je per abonnement kan gebruiken. 

EigenschappenGRATISPLUS € 9/MPRO € 49/M
Personaliseer 340+ producten
Integratie met 25+ e-commerce platforms
Creëer producttemplates
Maak designs in de Design Maker
Download mockups en printbestanden
Gebruik 11K+ clipartafbeeldingen
Personaliseer productvisuals met de Custom Mockup Maker
Verwijder ontwerp- elementen met de Achtergrond Verwijdertool
Creëer marketing materiaal met de Promo Maker
Keyword Scout voor Etsy
Gebruik 480+ exclusieve clipart afbeeldingen
Gratis digitalisering van borduurwerk- bestanden
Gebruik Premium Afbeeldingen zonder extra kosten
Toegang tot Printfuls verzendoptie met courierdiensten
Vergelijkingstabel van Printfuls Abonnementen

Zoals je ziet gaat het niet zozeer over tools die beter of minder zijn in vergelijking tot elkaar, maar meer over wat jouw onderneming nodig heeft om te groeien en welke tool je daarbij helpt. 

Of je nou merchandise wilt verkopen voor je bedrijf of meer bereik zoekt onder je doelgroep en ze je originele home & living producten kopen—wij hebben de juist tools zodat jij al je e-commercedoelen kan bereiken. 

Ben je een beginner die het e-commercevak nog aan het uitproberen is? Dan is het standaard abonnement misschien wel het beste plan om mee te starten. Printful Plus komt vooral goed uit voor de ondernemer die belang heeft bij meer geavanceerde ontwerpfuncties, terwijl Printful Pro de beste keuze is als je geavanceerde ontwerpfuncties en marketing tools wilt inzetten.

Dus waar wacht je op? Probeer die handige extra functies van onze abonnementen uit en zie wat voor positieve invloed het heeft op het verkopen van je producten in je webshop! 


Benieuwd naar de functies van Printful Plus of Pro? Profiteer van de 14-dagen gratis proefperiode!


Wij willen je helpen om je passie om te zetten in een goedlopende onderneming, en jij bepaalt hoe je die wilt runnen! Als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten via [email protected] en dan helpen we je verder. 

Lees verder: Hoe Verkoop Je Producten met Dropshipping? [Incl. Gratis Checklist]

Fleur is een Content Marketing Specialist bij Printful. Met een bachelordiploma Communicatie op zak richt ze zich op haar passie voor content schrijven. Wanneer ze niet aan het spelen is met woorden, (her)leest ze de boeken van Jane Austen of haalt ze een frisse neus in de natuur.

Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerdTerug naar alle artikelen

Klaar om Printful te proberen?

Verbind met een e-commerce platform of plaats een bestelling

Begin nu chevron-right