Terug naar alle artikelen
Shirts met binnenlabel hangen aan een kledingrek
Handleiding voor beginners

Zet Je Merk op de Eerste Plaats met Bedrukte Kledinglabels

Door Leestijd: 5 minuten

Het creëren van een sterk, uniek merkimago is essentieel om van je websitebezoekers loyale klanten te maken. Het is ook geen geheim dat klanten bereid zijn een hogere prijs te betalen voor merkproducten die kwaliteit en consistentie bieden.

Er zijn veel tools die je kunt gebruiken om je merk op de eerste plaats te zetten (artikel in het Engels). Maar als eigenaar van een online kledingwinkel moet je beginnen bij de basis—je kleding laten opvallen. Dat is waar Printfuls binnen- en buitenlabels van pas komen!

Het je nog nooit van binnen- en buitenlabels gehoord? Of weet je niet zeker of jouw merk ze wel nodig heeft? Geen zorgen, deze blogpost leidt je door de basisprincipes van deze gepersonaliseerde branding opties waarmee je je kunt onderscheiden van je concurrentie!

Begrippenlijst voor branding opties

Branding opties zijn de mogelijkheden die je hebt om jouw merk te promoten. Kleding labelen met bijvoorbeeld je merklogo of merknaam is een populaire en eenvoudige branding optie. Maar er bestaan verschillende soorten kledinglabels, dus laten we kijken naar de belangrijkste opties voor bedrukte etiketten: 

Binnenlabel

Een binnenlabel is een bedrukt etiket aan de binnenkant van het kledingstuk. Het toont de informatie die de kleding wettelijk moet hebben: land van herkomst, maat, materiaal en onderhoudsinstructies. Dit type van kledinglabels wordt aan de binnenkant van het shirt onder de kraag op de rug gedrukt.

Buitenlabel

Kledinglabels aan de buitenkant worden—zoals de term doet vermoeden—gedrukt onder de kraag op de buitenkant van het kledingstuk. Meestal is dit waar je je merklogo laat zien, want als buitenlabel is het zichtbaar voor iedereen. 

Fabrikantenlabel

Een label van een fabrikant bevat alle informatie die een binnenlabel bevat, maar in plaats van dat deze etiketten worden bedrukt op de stof, worden ze in de kraag aan de achterkant van een kledingstuk genaaid.

Verwijderbaar label

Een verwijderbaar label is een ingenaaid kledinglabel van de fabrikant dat gemakkelijk kan worden afgescheurd. De koper hoeft dus geen moeite te doen om het etiket af te knippen met een schaar—in één handbeweging kan je klant het label netjes afscheuren. 

Printfuls kledinglabels voor branding

We kunnen vaststellen dat elk kledingstuk dat je verkoopt een binnenlabel moet hebben met alle belangrijke productinformatie. Daarnaast kun je voor een extra optie erbij kiezen, zoals een buitenlabel waarmee je je merklogo zichtbaar maakt.

Maar welke manier van kleding labelen is voor jou het meest interessant? Hieronder leg ik je de ins-en-outs uit van onze binnenlabels en buitenlabels die je kan gebruiken voor het kleding labels drukken.

Het belangrijkste over de Printful-binnenlabels

 • Een bedrukt kledinglabel aan de binnenkant van een kledingstuk moet altijd de standaard productinformatie bevatten, zoals herkomst, materiaal (polyester, katoen, etc.) en wasinstructies. Maar geen zorgen, want wanneer je kiest voor ons standaard template voor een ​​binnenlabel, wordt al deze informatie automatisch ingevuld.
 • Niet op alle producten kan een binnenlabel worden gedrukt. Je kunt kleding in het linkermenu van de productcatalogus filteren op Branding opties > Binnenlabel om producten met deze mogelijkheid van branding te vinden.
 • De specificaties van de binnenlabels voor de meeste kledingstukken zijn 7,6 × 7,6 cm, maar kunnen ook 5 × 5 cm of 6,3 × 6,3 cm zijn, afhankelijk van het product. De ruimte voor je logo is 7,6 cm × 2,8 cm.
 • Het toevoegen van een gepersonaliseerde binnenlabel kost € 2,20 per kledingstuk.

Belangrijkste om te weten over Printful-buitenlabels

Bron: Printful
 • Bedrukte buitenlabels kunnen bijna alles zijn. Meestal kiezen ontwerpers ervoor om het logo van het merk, een korte tekst of andere afbeeldingen weer te geven op deze etiketten.
 • Dit type label is beschikbaar voor de meeste T-shirts (m.u.v. racerbacks), hoodies en sweaters.
 • Je kunt ook aangepaste buitenlabels toevoegen aan sommige all-over-print items.
 • Je kunt helaas geen binnenlabel én buitenlabel tegelijkertijd op hetzelfde kledingstuk laten bedrukken. Bij bepaalde kledingstukken kunnen de labels door de stof heen schijnen en elkaar daardoor overlappen. Ook het combineren van een opdruk op de achterkant en een buitenlabel is niet mogelijk. 
 • De specificaties van de bedrukte buitenlabels zijn 7,6 × 7,6 cm voor de meeste kledingstukken.
 • Het toevoegen van een gepersonaliseerde buitenlabel kost bij ons € 2,20 per kledingstuk.
 • Om producten te vinden met de branding optie voor buitenlabels, filter je ze op Branding opties > Buitenlabel.

Voordelen van kledinglabels drukken

Een extra touch in de vorm van een label kan van alles zijn–een kort grapje, een schets van je kat, een belangrijke datum… maar in de meeste gevallen zal het waarschijnlijk je merklogo zijn, dus dat is waar we het over gaan hebben. 

Als je een succesvolle online winkel hebt, zijn op maat bedrukte labels iets waar je rekening mee moet houden en kan overwegen. Waarom?

 • Het maakt je merk professioneler. Met bedrukte labels valt je kleding volledig onder jouw merk en zien je klanten dat je aan de kleinste details hebt gedacht. Er is niets professioneler dan dat!
 • Het helpt je merk op te vallen. Door labels op je producten aan te passen, werk je aan nog een andere kant van het creëren en definiëren van je merk, waardoor je je kunt onderscheiden van de concurrentie.
 • Het is een constante herinnering aan je merk. De kans is groot dat, nadat een klant het product in handen heeft gekregen, ze de webshop waar ze het hebben gekocht helemaal vergeten. Maar een geprint binnen- of buitenlabel op een shirt zorgt er juist voor dat je merk in het zicht blijft zolang het shirt meegaat.
 • Het is nog een extra manier om creatief te zijn. Zo kan je een leuke of informatieve boodschap voor de klant toevoegen, die een glimlach op hun gezicht brengt telkens wanneer ze het kledingstuk aandoen.

Hoe kun je bedrukte labels maken en toevoegen aan je Printful-producten?

Je kunt een binnenlabel aan je kledingproducten toevoegen wanneer je een kledingstuk naar je webshop pusht, of wanneer je een handmatige bestelling plaatst via jouw Printful-account. 

In dit artikel leg ik uit hoe je de producten met een binnen- en/of buitenlabel toevoegt aan je webwinkel, maar dit proces kun je ook grotendeels volgen wanneer je een handmatige bestelling plaatst.

 1. Open je Printful Dashboard en klik op Shops in het linkermenu. 
 2. Kies de webshop waarnaar je het product wilt pushen en klik op Product toevoegen
 1. Kies het kledingstuk dat je op het oog hebt en voeg je ontwerp toe. Boven de mockup zie je een optie om een ​​binnen- of buitenlabel toe te voegen. Klik op de optie die je wilt en vervolgens zie je waar je het ontwerp kan plaatsen.

Let op: Binnenlabels moeten altijd noodzakelijke productinformatie bevatten. Kies je voor een binnenlabel, dan wordt deze productinformatie automatisch aan het etiket toegevoegd:

 1. Voeg uiteindelijk je logo/afbeelding toe dat voldoet aan de vereisten voor de labelgrootte (handleiding in het Engels). Met onze apparatuur printen we je labels geheel volgens jouw wensen.

En zo eenvoudig is het toevoegen van binnen- en buitenlabels met Printful!

Kleine dingen maken een groot verschil

Naarmate jouw kledingmerk en webshop groeit, zal je nieuwe manieren moeten bedenken om het verder te ontwikkelen. Hoewel er veel branding opties zijn die je kunt uitvoeren, is het de moeite waard om te investeren in onze gepersonaliseerde, bedrukte kledinglabels om je productwaarde te verbeteren.

Iets kleins zoals kleding labelen kan al een groot verschil maken en dit geldt vooral voor productlabels. Het lijkt misschien een kleine investering, maar het doet veel voor de zichtbaarheid en het imago van je merk. 

Dus probeer het eens uit en til je kledingmerk naar een hoger niveau met onze bedrukte labels!

Fleur is een Content Marketing Specialist bij Printful. Met een bachelordiploma Communicatie op zak richt ze zich op haar passie voor content schrijven. Wanneer ze niet aan het spelen is met woorden, (her)leest ze de boeken van Jane Austen of haalt ze een frisse neus in de natuur.

Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerdTerug naar alle artikelen

Klaar om Printful te proberen?

Verbind met een e-commerce platform of plaats een bestelling

Begin nu chevron-right