Terug naar alle artikelen
Kleding hangt te drogen aan waslijn over straat
Handleiding voor beginners

De Top 5 Printful Kwaliteits T-shirts voor in Je Webshop

Door Leestijd: 5 minuten

Je eigen online webshop lanceren kan best een uitdaging zijn en het kiezen van welk soort producten je wilt verkopen is door de ruime keuze ook niet bepaald kinderspel. Maar als er één product is dat altijd goed verkoopt, is het wel een T-shirt van goede kwaliteit.

Dus als je een online shop begint, is dit altijd een populair product om te verkopen aan je klanten. Toch wil het niet zeggen dat zodra je een T-shirt op je storefront hebt staan, de klant dit product ook direct zal kopen. Er komt meer bij kijken. Dus wat zijn nou goede kwaliteits T-shirts die je kan aanbieden in je webshop? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een goed T-shirt?

De vuistregel bij online T-shirts verkopen is dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Je klant zal vooral op zoek zijn naar een kwaliteits T-shirt met een mooi ontwerp, een pakkende tekst en fijne pasvorm. 

Maar hoe moet een T-shirt zitten? Wijdvallend of juist met aansluitende pasvorm? Daar kom je moeilijk achter, want dit verschilt per klant. Daarom raad ik je aan vooral voor een basic T-shirt te kiezen die een standaard pasvorm heeft. Die kan namelijk iedereen dragen: jong en oud, van rocker tot boekenwurm.

Helaas: met Print-on-Demand diensten kun je je klanten het kledingstuk niet laten voelen of passen voordat ze het kopen. En de productbeschrijving van een shirt zegt ook niet altijd alles. Dat is vervelend, want hoe kun je dan de beste T-shirts kiezen voor je webshop? 

De beste white label kwaliteits T-shirts van Printful

Om deze zoektocht makkelijker voor je te maken, hebben we een vergelijkingsonderzoek gedaan onder onze beste white label T-shirts. Dit onderzoek behandelt eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van onze beste kwaliteits T-shirts in je online shop.

De resultaten hebben we teruggebracht tot een lijst van goede T-shirts voor dames en heren. Bied één of meerdere van onderstaande shirts aan in je webshop. Zo is de kans groot dat er eentje vanuit het winkelwagentje bij je klant thuis in de kledingkast terechtkomt!

Onze top 5 T-shirts van kwaliteit om te bedrukken:

In dit artikel gaan we elk kwaliteits T-shirt verder met elkaar vergelijken wat betreft de textuur, het gewicht en de transparantie van de stof. Maar laten we eerst even door de standaard checklist gaan van elk van dit veel gedragen kledingstuk:

Vergelijkingstabel Printful kwaliteits T-shirts
Bron: Printful

Misschien dat deze standaard checklist al voor wat potentiële winnaars voor een nieuwe outfit zorgt, maar we hebben nog een paar onderdelen in petto om elk T-shirt met elkaar te vergelijken: 

Van welk materiaal zijn de kwaliteits T-shirts?

De meeste van onze T-shirts van beste kwaliteit zijn gemaakt van 100% katoen. Toch zijn ze niet allemaal hetzelfde. We hebben de vertrouwde makker van gewoon katoen, gevolgd door zijn mooiere neefje ringgesponnen katoen, en uiteindelijk de koningin van het bal: gekamd katoen. Bovendien mogen we de gemengde stoffen die katoen bevatten ook niet vergeten. 

Het creatieproces van gewoon katoen, ringgesponnen katoen, gekamd katoen en gemengde stoffen is verschillend. Dus laten we van elke katoensoort de bijzonderheden langsgaan.

Gewoon katoen

Gewoon katoen is gemaakt van zachte, plantaardige vezels die zijn samengedraaid in een garen, welke vervolgens wordt geweven om de stof te maken. Een kledingstuk van gewoon katoen is de standaard in de mode-industrie. Het is goedkoper om te maken, dus verkoopt het razend goed.

Ringgesponnen katoen

Het garen van ringgesponnen katoen wordt gemaakt door het verdraaien en verdunnen van katoenstrengen om een zeer fijn, sterk en zacht touw van katoenvezels te maken. Ze gaan door een spinproces dat elke vezel verzacht en rechttrekt, waardoor het T-shirt uiteindelijk zachter aanvoelt. Een basic T-shirt van ringgesponnen katoen is duurzamer en gaat langer mee dan zijn tegenhanger, maar kost daardoor ook wel wat meer. 

Gekamd katoen

Gekamd katoen wordt gekamd om het garen sterker en zachter te maken. Het ‘kamproces’ verwijdert tegelijkertijd kortere vezels en onzuiverheden uit de stof. Hierdoor krijg je een fijner, sterker en compacter katoen, wat ook weer ten goede kan komen aan de pasvorm. Gekamd katoen wordt beschouwd als zachter en van hogere kwaliteit dan een katoenen stof die niet is gekamd. 

Ringgesponnen Gekamd Katoen

Een stapje hoger op de ladder van productiekwaliteit, aangezien ringgesponnen gekamd katoen nóg verfijnder is. Nadat de katoenvezels zijn gesponnen, worden ze gekamd om onzuiverheden en imperfecte strengen te verwijderen.  Op deze manier is het breisel wat is geproduceerd zacht en zeer duurzaam.

Gemixte stoffen

Als het gaat om gemixte, of gemengde stoffen, zit het hem in de naam—mengsels worden gemaakt door een aantal verschillende soorten vezels met elkaar te combineren. Deze stoffen hebben hun eigen unieke eigenschappen. Momenteel is één van de populairste mengsels een tri-blend van polyester, katoen en rayon (50/25/25).

Kwaliteits T-shirts die met deze specifieke tri-blend worden gemaakt zijn zacht, elastisch en gaan lang mee. Bovendien geeft het een knuffelig en comfortabel gevoelseffect. Bedenk echter wel dat DTG-bedrukking op tri-blends vintage aandoet, omdat de stof een beetje zichtbaar is door de inkt.

Zoals je ziet is er een stof voor ieders wil, dus gaat het erom erachter te komen wat aan je behoeften voldoet. Een standaard T-shirt van aardige kwaliteit waar meer winst mee gemaakt kan worden, kan een betere match voor je webshop zijn dan een shirt dat is gemaakt van de beste kwaliteit stof en daardoor ook duurder is.

Gewicht van de stof

Eén van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden is het gewicht van de stof. Het gewicht van de stof is het resultaat van hoe de stof is geweven, de afwerking en soms het vezeltype.

In de VS wordt de stof gemeten in ‘ons per vierkante yard’ (oz/yd2), maar waarschijnlijk begrijpen de meeste mensen het metrische stelsel beter—gram per vierkante meter (g/m2). De maatstaf laat zien hoeveel 1 vierkante meter/yard van stof weegt. Hoe hoger het getal van g/m2 of oz/yd2, hoe dikker de stof is. 

Het gewicht van de stof van onze kwaliteits T-shirt top 5:

Vergelijkingstabel stofgewicht van kwaliteits T-shirts van Printful
Bron: Printful

Voorheen was er een nauw verband tussen gewicht en kwaliteit. Zo beschouwde men een zwaar T-shirt als betere kwaliteit, en lichtgewicht shirts goedkoop. Tegenwoordig zegt gewicht eigenlijk niets meer over goede kwaliteit of niet. Een lichtgewicht T-shirt kan namelijk net zo’n top kwaliteit hebben als een shirt dat zwaarder aanvoelt.

Wat is het verschil dan? Nou, net als bontachtige laarzen gemaakt zijn voor de winter en slippers bedoeld zijn voor de zomer, gaat een zwaarder shirt langer mee en is warmer dan een lichtgewicht shirt. De lichtere T-shirts zijn een duidelijke winnaar als het warm en zonnig weer wordt en op hun beurt beter om te gebruiken in laagjes. 

Jouw taak als verkoper is in dit geval dus niet alleen het begrijpen wat je doelgroep nodig heeft, maar om die info ook duidelijk te presenteren in je productbeschrijvingen. 

Transparantie van de stof

De standaard checklist, diverse soorten stof en het gewicht hebben we nu behandeld, maar er is nóg een handige eigenschap die je kan helpen bij het kiezen van een geschikt, goed T-shirt—de doorzichtigheid van de stof.  

We hebben een test uitgevoerd op deze effen kwaliteits T-shirts om te zien waar elke van deze witte T-shirts van goede kwaliteit belanden op een schaal van transparantie. 

Onder de bovenlaag van onze beste T-shirts hebben we een Printful-logo geplaatst en deze steeds onder hetzelfde licht gefotografeerd. Zo kunnen we zien bij welk kledingstuk met effen kleuren het logo het meest doorschijnt. Let wel: de tri-blend Bella + Canvas 3413 is niet beschikbaar in puur wit (dit is wit-gevlekte tri-blend).

Vergelijking van transparantie tussen kwaliteits T-shirts van Printful
Bron: Printful

Een lichtgewicht T-shirt zal wat meer doorschijnen dan een klassiek katoenen T-shirt. Je kan het verschil zien als je de Bella + Canvas 3413 en Anvil 980 met elkaar vergelijkt–één is tri-blend en de ander is van een zwaarder ringgesponnen katoen. 

Wat zijn de beste kwaliteits T-shirts?

Wie wint het ultieme gevecht der T-shirts? Snel door de bocht genomen, is het dat T-shirt dat JIJ kiest voor je klanten. Zoals we al een paar keer eerder hebben gezegd in dit artikel, is het perfecte T-shirt degene waarvan je weet dat je klanten het met liefde willen dragen.

Als je er nog steeds niet helemaal uit bent, bestel dan een paar samples om het eindresultaat van het ontwerp op het T-shirt te testen, te zien wat de pasvorm is en een constante T-shirt kwaliteit te waarborgen. En als je toch naar iets anders op zoek bent, ga dan naar onze productcatalogus om het beste T-shirt voor op je webshop te vinden!


Heb je nog geen eigen webshop? Meld je dan nu gratis aan!


Fleur is een Content Marketing Specialist bij Printful. Met een bachelordiploma Communicatie op zak richt ze zich op haar passie voor content schrijven. Wanneer ze niet aan het spelen is met woorden, (her)leest ze de boeken van Jane Austen of haalt ze een frisse neus in de natuur.

Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerdTerug naar alle artikelen

Klaar om Printful te proberen?

Verbind met een e-commerce platform of plaats een bestelling

Begin nu chevron-right